November 19, 2008

Robot Chicken Star Wars: Episode II

Викендов излезе вториот Star Wars Special на Robot Chicken. Првиот беше генијален. Заедно со Family Guy: Blue Harvest најдобрата пародија на Star Wars што сум ја гледал. Реално, колку и да го сакаме Spaceballs (да, закон е), факт е дека овие го надминаа.

Новово Robot Chicken Star Wars е тапа. Се гледа дека со сила е правено (врз успехот на првиот) и е тука колку да го има. Без врска сцени, очајно сценарио, досадно и неинвентивно. За тие дваесетина минути, дали два пати се насмеав. Зар ги истрошија сите финти? Сигурен сум дека можеле и подобро.

No comments: