November 16, 2008

The Transformers: Infiltration

Деновиве по втор пат ја изгледав првата сезона на The Transformers G1 и моментално ја гледам втората. Серијава денес веројатно ми е поднослива само поради тоа што ја обожавав како дете и ме врзуваат убави спомени. Колку и да е реклама за играчки со оскудно сценарио и ефтина анимација - владее. Пробав да гледам нешто од поновиве серијали и воопшто не ми се допаѓаат.

Некое време се токмам да седнам и да прочитам некој Трансформерс стрип. Ги има доволно, изборот е голем, па решив да почнам со Infiltration. Мини-серијал на IDW Publishing, прв од неколкуте кои се сместени во reboot-ираниот G1 универзум. На пример, тука Автоботите користат холограмски возачи за да се прикријат во сообраќајот, додека нивните вистински форми и нивното присуство на Земјата се дел од теории на заговор.

Се води војна помеѓу Десептиконите и Автоботите во која ќе бидат инволвирани тројца луѓе кои покрај Трансформерите се главните ликови во Infiltration. Има само шест броја, кои служат како основа за следните мини-серијали низ кои се продолжува приказната. Ова доволно ме навлече, па веќе набавив дел од нив, па почнувам да ги читам. Infiltration го ставив во РепидШер фолдер за даунлоуд, па можете да си го симнете од тука.

Цртањето е одлично, знаеме како изгледаат денешните стрипови. Дизајнот на Трансформерите е тој од G1, со ситни измени кои воопшто не пречат.

No comments: