September 5, 2008

Преглед на Shards of Alara

Деновиве конечно се појавија неколку карти што ќе ги содржи новата Magic: The Gathering едиција која го започнува и новиот блок (значи нова приказна и нови карти поделени на три едиции), Shards of Alara. Shards of Alara ќе има pre-release на 27-28 септември, а официјално излегува на 3-ти октомври.

Првиот дел од Shards of Alara ќе содржи 249 нови карти од кои 15 ќе бидат сосема нов вид, Mythic Rare. Исто така, ќе има и нови (претпоставувам 5) Plainswalker карти што првпат се појавија во Lorwyn. Дури и на pre-release ќе се дава Plainswalker. Има промена и во preconstructed дековите, веќе нема да бидат такви туку ќе одат како "Intro Pack", пакување од 41 карта + Booster pack во паковка со многу поинтересен дизајн, барем од колекционерски аспект. Едвај чекам да си земам вакво.

Што се однесува до мојот Goblin дек, од тие 10-тина спојлер карти на официјалниот сајт, само Goblin Assault картата делува корисно за мене. Деновиве ќе има уште, па ќе ги ставам и тука.

1 comment:

dr. Max said...

Да почнам да играм.... да не почнам да играм... да почнам да играм... да не почнам да играм...

Не знам стварно :)