February 25, 2008

Има ли Мајстор во автобусот?

Често сум размислувал колкави се шансите да се преврти автобус на кривините во Ново Лисиче. Оние, 23-ка кај што оди. Незгодни се, а автобусите таму возат пребрзо, без разлика дали се скоро празни, или преполни.

Се возев со 23-ка накај дома денес. Удривме во кола, автобусот заврши на трева, за малку ќе се превртеше, колата остана без заден браник и штопови... Да немаше 236 луѓе внатре, сигурно некој ќе излеташе од стакло. Вака само имаше луѓе кои некако завршија на подот, но никој со посериозни повреди. Повеќето се закануваа со тужба. Нема везе, си почекавме некое време за нов автобус.

Во друга 23-ка, пред некое време ја сликнав рекламата за хотел "Трај Прај". Мислам дека нема потреба од коментар. Ми дремеше некое време во мобилен, и еве добар повод да ја ставам и тука. :)

Кога веќе почнав да зборам за автобусиве, некако ми дојде желба да почнам да серам за јавниот превоз, ама дали би кажал нешто ново? Додека возат автобусиве - возат. Кај и да е, за 10 години ќе мора да се купат нови. До тогаш, нека ни дува промаја у глава кога стоиме на средна. Јас веќе се навикнав и да ми врне.

4 comments:

XXX-->Ivan<--XXX said...

И јас така еднаш се запрашав...незнам која им е фората на возачите што со автобуси „фураат“ ама знам дека еднаш за малце ќе се превртеше автобусот во кој бев. :S

П.С. Нека за нову годину Дедо Мраз вам донесе нови Санос аутобусе :D

Anonymous said...

Знам бев мал незнам точно кога беше, се сеќавам една баба си отвори чадор у автобус. :))
ма, трагедија е не за смеење.

Rogi said...

...lol...ама ај иди издржи да не се смееш...да те видам :). Али ко што вика авторот...се навикнав веќе.

Ивана said...

Автобуси sucks! Ама името на хотелот е мрднато =))