February 23, 2014

Heroes Reborn во 2015

Првата сезона на Heroes е едно од најдобрите парчиња телевизија во последните десет години. Втората беше исто добра колку што памтам, ама за жал серијата го осети влијанието на штрајкот на сценаристите во 2007. Се откажав некаде на почетокот на трета сезона, кога веќе квалитетот беше страшно многу намален и се осеќаше како да е прекасно за да се врати на стариот тек. Имаше и четврта сезона, ама никогаш не догледав. Не знам што се случувало во тие две сезони, а и не ме ни интересираше. За тие што не прателе, Heroes беше серија за група на обични луѓе кои мистериозно добија супермоќи преку ноќ. Потсеќаше на X-Men, само што успеа некако да се докопа до некаква оргиналност.


Нешто после Heroes, суперхероите го превземаа мејнстримот и го држат до ден денес. Ако сега не искешираш на суперхеројска фикција, кога? NBC очигледно добро го знаат ова, па така што најавуваат мини-серија, насловена Heroes Reborn за следната година. Она што е сега познато, е дека ќе има 13 епизоди и дека Тим Кринг (создавачот на Heroes) се враќа да ги држи работите под контрола. Приказната ќе биде различна, со нови ликови, но не е исклучена можноста да се појават некои од старите.

Дали е серијата потребна назад и дали воопшто има место за нови суперхерои, ќе видиме догодина. Моментално нема квалитетна суперхеројска серија, а немаше ни после Heroes кога неколку се обидоа да се возат на тој успех. Agents of S.H.I.E.L.D. ме разочара после две-три епизоди, а за Arrow некако не сум таргет публика... Веројатно ќе ја ѕирнам првата епизода од ова, иако не се надевам на нешто премногу добро.

No comments: