February 13, 2014

Кратки фини Star Wars вести

Прво, комотно можам да си го изедам постот за The Clone Wars што го пишував пред еден месец. Значи, серијата ќе си биде прописно завршена со пократка сезона од 13 епизоди кои доаѓаат на Netflix (и Замунда) на седми март. Ќе може да си дозволам маратонско гледање, се надевам. Ете, не било толку страшно како што издрамив. Сепак The Clone Wars ќе си заврши како што оргинално требаше.


Другата фина работа е што има новости околу Star Wars Rebels. Најавија нов лик, Кејнан, Џедајот Каубој, како што го нарекуваат. Од тоа што го нудат, може да се примети дека малку се разликува од традиционалниот Џедајски шаблон. Има бластер и карактер сличен на Хан Соло и не верувам дека е случајно таков. Им треба лик што ќе го продадат на помладата машка публика, и ако е добро изведен, не би требало да е лошо. Не се сите Џедаи исти, џабе добива хејт по интернет. Исто така, со ваков лик сличен на Хан Соло, не верувам дека ќе го видиме и него тука што секако, секако е за почит. Во склоп на ова има уште една вест. Фреди Принц Џуниор бил жив, еј. Не знам новава генерација дали го знае, ама тие што биле тинејџерки пред 10 години сигурно имале постер и тетратка. Епа да, остарен Фреди Принц Џр. е гласот на Кејнан.

Star Wars Rebels може да испадне стварно добро. Мислам дека научија што функционира и што не во The Clone Wars и лесно може да се примени и тука. Со малку магија, ќе си добиеме достоен наследник на The Clone Wars. Се надевам дека во иднина нема да има потреба да си го пикнам и овој пост каде што не свети сонцето.

1 comment:

Anonymous said...

http://www.youtube.com/watch?v=_mKVJeA-wTw Поздрав ;)

commando