August 11, 2013

The Burdens of Shaohao, кратка анимирана WoW приказна

Како што спомнав пред некој ден, Blizzard оваа недела почна и заврши со кратки анимирани филмови базирани на историјата на Пандарија. Сите шест дела на The Burdens of Shaohao се достапни на нивниот YouTube канал.
 

The Burdens of Shaohao нè носи во далечното минато на Пандарија, пред земјата да биде обвиткана во магла и сокриена од останатиот свет. Низ петминутните анимации раскажана е пожртвуваноста на последниот император на Пандарија, Шаохао, и што всушност прави за да го заштити својот народ. Иако приказната е генерално позната од експанзијата, не би да се расфрлам со спојлери. Тие што играле знаат дека Mists of Pandaria е преполна со убави приказни. Феноменално е изведено и не трае долго и го препорачувам на сите, дури и оние што никогаш не играле WoW

Браво за потегов на Blizzard. Ова дефинитивно требаше да се случи порано. Ете, успешно е - сакаме уште. Било која друга приказна од универзумот на WoW. Форматот на анимацијата и нарацијата најмногу одговара на Mists of Pandaria, да, меѓутоа лесно може да се прилагоди за раскажување на нешто друго. Има толку многу приказни кои заслужуваат да бидат раскажани надвор од играта. Ајде, редно време е за Warcraft: The Animated Series или нешто слично, таман да се подмачкаме за филмот.

No comments: