October 27, 2012

Преглед на Torchlight II

По инцидентот со прашина во кулерот на графичката колку во пропадната транзициска фабрика (и таблетот со сопствена свест, но тоа е друга приказна), конечно Torchlight II си го доби заслуженото внимание. Со неколку изиграни саати и испробани две од четирите класи, првичниот заклучок е дека продолжениево го прави кецот да изгледа како недовршена бета.


Пред еден месец почнав да играм Engineer и резултатот по тие петнаесет минути играње еднаш неделно беше воспалена десна рака и "Абе, не сум сега за ова расположен" муабети. Класата можеби си наоѓа играчи, ама мене ми создаваше глупава слика за целата игра. Затоа, си направив Outlander, зошто пиштоли се поефективни од било кој џиновски чекан.

Во суштина, Torchlight II има идентичен гејмплеј како кецот (а, каков друг сакаш?), само што дејствието наместо во еден хаб со милион исти данџни е сместено во огромен шарен свет. Разновидна палета на непријатели, оружја, животињи за придружба и квестови. Приказната е интересна, меѓутоа се сведува на тоа дека ти си тој херој зад мониторот кој ќе ги спасува жителите на рендом места со својот напатен маус. Примарно во ваквите игри е да убиваш сè што мрда, а не е твојот пантер (или булдог) кој меѓу другото, може да оди до најблискиот град и да купува и продава ствари. 


Како и во кецот, девелоперите и тука ставиле од истата дрога. Значи, играта е крајно заразна и баш затоа ти треба нешто повеќе слободно време и дождливи денови. А, сериозно, најдобра е моментално од жанрот и тоа го сфатив по само еден саат играње. Толку ми требаше и за Diablo III. За ова, одговорно тврдам дека е далеку подобар дил, со оглед на работите што ги нуди. Diablo III може комотно да се слика со цената и недостатокот на офлајн варијанта. Torchlight II за тие 800 денари колку што ја купив нуди поинтересна игра, LAN опција и Интернет мултиплеер, гордо покажувајќи среден прст кон Blizzard и нивната шабанска политика.


Со првиот карактер го пројдов Grand Regent Eldrayn и тука заврши неговата инженерска кариера. Сега планирам да ја завршам играта со Outlander. Со оглед на тоа што класата ми дозволува побрзо да ги проаѓам квестовите дури и на потешко ниво, ова ќе биде брзо па ќе видиме што имаат и другите класи да кажат.

Засега, Torchlight II ми е фаворит сингл-плеер игрица за оваа година. Ако го земеме во предвид прогресот коj Runic го направија од оргиналот, третото продолжение би било уште подобро од ова. Имаат ли муда да направат вистинско MMO?

Види такоѓе:

No comments: