October 30, 2012

RIFT: Загревање за Storm Legion

За две недели излегува првата RIFT експанзија, Storm Legion. Тоа значи дека следниот месец планот е секој (втор) пост да биде околу тоа колку е добра и што пропуштаат тие што не играат. Моментално е во тек Tempest Rising ивентот кој води кон експанзијата и новата приказна, континенти и еден куп други работи


За тие што си направивме приордер, денес го отворија новиот данџн, Exodus of the Storm Queen. Данџнот е инстанциран дел од познатo место во Iron Pine Peaks, таму каде што војнците на Icewatch го чуваат Змејот на Воздухот, Crucia. Crucia е главниот непријател на играчите во експанзијата, откако е конечно ослободена од вековниот затвор. И, баш крајот на Exodus е она што го претпоставував, го имаше во трејлерот и конечно го видовме во играта. Crucia се издигнува од Cloudborne Tarn и одлетува! Дефинитивно најепскиот дел од цел ивент и одлична најава за она што може да се очекува од Storm Legion. Снимив и видео.

Storm Legion доаѓа со 10 нови левели, два огромни континенти три пати поголеми од тоа што го има сега, димензии и еден куп рејдови, данџни и динамична содржина. Trion играат на големо, се надевам дека ќе им се исплати. Ќе видиме за две недели.

No comments: