July 14, 2009

Ден-два-три после EXIT Fest 09...

Сакав да пишувам огромен пост, со куп детали, слики (има кај мене на Фејсбук) и видеа, но пак не би се доловила атмосферата што владееше тие четири дена во кампот и на Петроварадинската тврдина. EXIT ми е едно од најубавите искуства до сега, што за жал не се опишува, туку се доживува. Уште сега знам кај ќе одам следното лето...

Огромен број изведувачи, некои ги гледав по првпат, некои по вторпат. Ќе ги издвојам Кraftwerk, The Prodigy, KoRn, Chase & Status, Марчело, Sub Focus, Moby, The Stone, Deathstars, Keep of Kalessin, Elvis Jackson, Balkan Express... не ни памтам што друго гледав. Времето беше сончево, освен вечерта кога свиреа KoRn, истури, па бевме целосно мокри и во кал до колена.

Се вратив само со болки во нозете и вратот, без H1N1 (се надевам) и куп убави впечатоци. Здравје, догодина да ги гледам Brains, Redman & Method Man, The Streets, Black Sun Empire, Ah Cama-Sotz, Laibach, Slipknot...

1 comment:

Гоце Велески said...

True story :D
Времето се мери
Пред Exit
За Exit
После Exit

Мене дефинитивно најубаво ми беше во времето За Exit