July 23, 2009

Alice in Wonderland: тизер трејлер

Баш размислував кој друг би можел да направи добар Alice In Wonderland освен Тим Бартон и првиот што ми дојде на ум е Гиљермо Дел Торо. Двајцата имаат уникатни стилови, прават (визуелно) прекрасни филмови и мило ми е што филмов заврши кај еден од нив. А, дека Дел Торо би можел да направи добар Alice In Wonderland? Да го земеме за пример Pan's Labyrinth. Совршенство. Кој не го гледал, да го гледа.

Да не го дрвам со Дел Торо (моментално го режира The Hobbit, баш пред некој ден почнаа со градењето на сетот), деновиве Дизни го пуштија првиот тизер трејлер за Alice In Wonderland. Тоа и што очекував, изгледа феноменално, како и сите филмови на Бартон. Само што Џони Деп како Лудиот Шапкар е малку повеќе... чуден.

Филмот излегува дури во март следната година, а трејлерот може да се погледне на овој линк.

No comments: