July 19, 2009

Funkyzeit mit Brüno!

Мислев дека Саша Барон Коен го достигна врвот со Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan, се додека не излегов од кино прееска. Brüno успеа да ми зацврсти мислењето дека човеков навистина не познава граници, нормално, во позитивна смисла. Саша Барон Коен е генијалец, без разлика што многумина го отфрлаат ова како факт. Уште со ликот на Али Џи, успеа комплетно да ја трансформира комедијата како жанр.

Можеби е жалосно што понатаму талентот ќе го троши глумејќи во обични холивудски комедии, бидејќи тешко дека ќе може да се врати на Али Џи (мојот омилен), Борат и Бруно. Не дека се истрошени, напротив, но е премногу популарен низ светот за да може повторно да ги живее овие ликови, а не верувам дека ќе изненади со нов лик. Што се однесува до мене, може слободно да се пензионира и да ужива во заслужените милиони што ги намлати во изминативе десетина година.

Тоа што го има во Brüno, не се опишува со зборови. Ќе се срушеше таванот во Рамстор од смеење...

"Your king Osama looks like a kind of dirty wizard, or a homeless Santa!"

No comments: