December 27, 2006

Дамбо психоделија

Сигурно на повеќето ви е позната култната сцена од Dumbo цртанот. Она, кога Дамбо ќе се начука, и ќе почне да халуцинира како да е на LSD. Розеви слонови, играат, пеат скокаат, и тоа е толку ебено језиво направено, да ја тогаш како мало, невино, незаштитено дете, имав трауми некој одреден период.

Сцената е тешка психоделија, незнам ја на што дроги биле луѓето што го праеле ова. Нормален, трезен човек не прави вакви работи. И ден денес имам кошмари после гледањето на сцената со ебените розеви слонови. А за тоа музиката колку е забегана, ич не праам муабет...

Вакви мрднати работи имам гледано само во старине руски цртани. Ама, за тоа, во друга прилика.

П.С. Ако имате муда, кликнете ТУКА.

1 comment:

кика said...

Каснам повеќе од година ипол со коментаров, ама се пронајдов во постов. ДЕФИНИТИВНО најјезива сцена од цртан, без конкуренција. Увек мењав дур траеше.=)