January 3, 2007

Дај нека помине...

Можеби отсуството на празничната еуфорија пред Нова Година го направи крајот на 2006 таков каков што беше. 95% од луѓето со кои правев муабет пред и после 31.12 рекоа дека воопшто не се осеќале како да било "Нова Година". Дали потоплава клима (во споредба со други зими, да, топло е), и недостатокот на снег се погрижија за лошото (пред)новогодишно расположение, незнам. И порано немало снег, па сме се веселеле, нели? :)

Океј, ајде да не зборам во името на други луѓе, иако делиме исто мислење во однос на празнициве.


Едвај чекам да можам пак да шетам по мојата улица без да ги гледам глупавине шарени сијалички што ја свират Џајант Болз.. овај, Џингл Белс.. Секоја втора куќа има сијалички во дворот, по терасите, по прозорите. Што е ова? Факинг Крисмас Таун?!


Едвај чекам да поминат празнициве и да се врати се во нормала. Да се отрезнат луѓево, и да функционираме како порано. И конечно децава да се стишат со петардите.

No comments: