December 14, 2006

Агентите 007

Како голем фан на 007 серијалот, со нетрпение го очекував следбеникот на ужасниот Die Another Day. Долго време се шпекулираше за тоа кој ја добие новата "дозвола за убивање". Искрено, се надевав дека ќе биде Hugh Jackman, и сеуште мислам дека ќе беше совршен избор, но се случи тоа што се случи. Изборот падна на Daniel Craig. Фановите имаат поделени мислења, а јас спаѓам во онаа група на која што Craig не и е баш најсимпатичен избор.

Како и да е, ќе го гледам Casino Royale кога ќе излезе на ДВД, бидејќи ми се превртуваат цревата од лоши кино-снимки. Тогаш ќе видам дали навистина го бива Craig или не.

Еве, мој личен осврт на претходните 007 агенти. Немам фаворит, бидејќи сметам дека секој беше добар на свој начин.

Sean Connery - според многумина, најдобриот и единствен Бонд. Конери направи одлични Бонд филмови, постави одредени стандарди и засекогаш ќе биде запамтен по оваа улога. Го сакам како актер, како Бонд, и нема промашено ниеден од неговите Бонд филмови.

George Lazenby - сними само еден филм. Лично, ми се допадна On Her Majesty's Secret Service, и Lazenby како Бонд. Не знам зошто не успеа да сними бар уште еден филм.

Roger Moore - иако не изгледаше како оној Бонд што го претстави Конери, Мур ги сними моите омилени 007 филмови. Има посебен шарм, смисла за хумор и го претстави Бонд во малку поинакво светло. Одличен Бонд!

Timothy Dalton - добро, зошто никој не го сака Тимоти Далтон?! Според мене, се покажа феноменално како Бонд, двата филма со него беа сосема океј. Требало да му се даде барем уште еден филм.

Pierce Brosnan - Бонд на мојата генерација. Имаше Бонд фаца. GoldenEye е еден од моите омилени филмови. Според некои, најдобар Бонд. Дури подобар и од Конери. Ама што да правиме што последните два 007 филмови со него, не беа како што треба? Не е он крив, туку сценаристите и режисерите.

Намерно ги испуштив актерите од неофицијалните и телевизиски верзии на Casino Royale, бидејќи овде збориме за "официјални" 007 агенти.

No comments: