December 11, 2012

Околу Star Trek Into Darkness

Тажно е што се случува со големи франшизи кога ќе ја снема главната движечка сила. Во случајот на Star Trek мислам на Роденбери, а кај Star Wars тоа е разумот на Лукас. Деновиве е актуелен тизер трејлерот за новиот Star Trek, сомнително насловен Into Darkness. Ненамерно, насловот на кратко објаснува каде се наоѓа Star Trek моментално. Ми текнаа уште некои други варијации на насловот, ама ќе ги оставам за покасно, кога ќе го гледам. Да, веројатно ќе го гледам, како инаку би мрчел на раат?


Доколку сеуште некој верува во Џ.Џ. Абрамс, трејлерот е тука да му удри ластик. Сериозно, има луѓе што мислат дека трејлерот е добар? Не е лош? Да, ако е трејлер на Transformers, можда. Во овие минута и нешто, Абрамс мајсторски успеал да го прикаже сè она што не е Star Trek. Се рушат згради, бродови, експлозии, вриштат плавуши, онака демек хаос, темница нешто, мрак паѓа, оган... Нешто што за жал се продава супер на пазарот за кое е наменето, и единствено нешто што можам да направам е да прокењам вака тивко. Ама, ми е искрено криво што успеаа нешто како Star Trek да го доведат до ова ниво. На ниво на Transformers е, еј! Изгледа дури полошо од претходниот. Баш и во постот за претходниот објаснував што е погрешно со овој 'рибут'.

Уште една упропастена шанса да го издигнат Star Trek над стварите на кои има влијаено. Наместо да поставуваат нови стандарди и да покажат кој е кој во жанрот, трчаат паралелно со останатите шкарт холивудски трендови. Постерот, еј, постерот!

No comments: