December 2, 2012

Неколку кратки анимирани филмови

Ми требаа добри анимирани филмови. Кратки. И денес потрошив време да најдам и да изгледам нешто квалитетно и да изберам неколку за листата подоле. Прво изборот, па после и за "Анимакс"...Е, сега... Годинава пак имаше "Анимакс" и успеав да го фатам првиот ден. Фестивалот лани и покрај сите маани, изгледаше како да ќе има некаква посветла иднина. За жал, од првиот и единствен ден на кој што присуствував, повеќето впечатоци се лоши. Иако имаше поголем избор од лани, тоа што го имаше на репертоарот беше крајно напорно и досадно. Малкуте исклучоци ги загуши Kingdom, некаква вегетаријанска пропаганда од Нов Зеланд чија 'уметничка вредност' веројатно не ја сконтав поради отсуството на шал и цвикери со дебели рамки. 

Добри беа The People Who Never Stop, Story of Him, Seven Minutes In The Warsaw Ghetto, Dove Sei Amor Mio и Oh, Willy. Да, многу се, само што по нив следуваше една тура за која Kingdom ми го упоропасти расположението. Да не почнувам за катастрофалниот квалитет на снимката. Сериозно, ЈуТјуб линк или касета испратиле авторите? Или организаторот прибирал што му дошло под рака? Не знам какви биле останатите два дена од фестивалот, но ќе им верувам на тие што ми кажаа дека не биле ништо подобри.

No comments: