September 4, 2007

Музичко откритие: Space Funghi Project

Многу се радувам кога ќе најдам нова, заразна и квалитетна музика. Синоќа, слушајќи ја новата чил-аут “Temple of Science” компилација, открив еден бенд што денеска го вртам цел ден - Space Funghi Project.

Траката што е на “Temple of Science” тотално ме понесе, и ме натера да си симнам цел албум. Љубов на прв поглед. Одамна некој бенд ме нема мрднато вака. :)

Space Funghi Project нудат фантастична комбинација на амбиент, чилаут, драм ен бејз, џез, рок и куп други правци. Иако палетата на музички стилови е огромна, четириве Мексанци сето тоа прекрасно го имаат спакувано.

Имаат само еден албум, “Elektrik Psylocibe Experience” издаден во 2006 година. Дел од нивната музика може да се слушне на нивната MySpace страна.

Мислам дека нема смисла да го почнувам муабетот за тоа каква (лоша) музика успева да се пробие на сцената, а каква (квалитетна) дреме во ќошевите на андерграундот, нели?

2 comments:

Anonymous said...

Многу се јаки овие

Anonymous said...

Mnogu se jaki ovie