September 13, 2007

Подводни светови

Седум неверојатни антички градби се пронајдени на дното на океаните. Градби кои се нашле таму низ разни земјотреси и други катаклизмични катастрофи. Се работи за пронајдоци во водите крај Египет, Индија, Куба, Јапонија, Тајланд па дури и Антарктикот. За Антарктикот, уште одамна се зборува дека е едно од местата каде што би можела да се наоѓа легендарната Атлантида.


Неверојатно е што се крие во длабочините на океаните. Вакви откритија би можеле да влијаат на историјата на светот и човештвото.

Во секој случај, интересни слики, а за секоја слика има и соодветен линк. Мој фаворит од пронајдоците, е градот пронајден во заливот на Бомбај, за кој се верува дека е стар 9,500 години. За повеќе, кликнете тука.

1 comment:

NECRON said...

UNDERWATER PYRAMIDS во Јапонија, хм... чудно, прв пат слушам.