March 17, 2010

Преглед на Rise of the Eldrazi

Rise of the Eldrazi е новата Magic: The Gathering едиција, која ќе го комплетира Zendikar блокот. За разлика од претходните едиции кои содржат помалку карти од првата во сетот, оваа ќе има вкупно 228 плус 20 basic land, што значи дека ќе може самостојно да фукнционира на constructed турнири, односно драфтови.

Датумот на излегување е 23-ти април. Веќе се познати неколку карти, како и обвивките за бустерите, а има и некои слики од карти кои сега за сега се непознати.

Kozilek, Butcher of Truth беше првата позната карта од оваа едиција и една од многуте Eldrazi видови на суштества кои ќе бидат застапени. Картите се безбојни, што значи дека би можеле да бидат корисни во разни декови. Kozilek искрено ми е некако претерена карта, осеќам дека повеќето нови декови ќе се базирани на ова. Мислам, прави толку многу работи што отвара безброј опции за играње. Ќе функционира и во Control декови како замена за други карти кои сега се користат за победа.

Пририлисот ќе биде една недела пред официјалното пуштање на Rise of the Eldrazi во продажба, се надевам ќе можеме и тука да играме тогаш. Периодов ќе има уште новости за едицијава, па ќе ги постирам.

No comments: