March 24, 2010

Lost 6x09 - Ab Aeterno

Ова е епизодата што се чекаше долго време. Една од најдобрите 10 епизоди во целата серијата. Конечно одговори на мистерии што се влечеа со години. Дознавме за Black Rock, како е дојден на Островот, зошто статуата е скршена, и најбитното - кој е Ричард Алперт и од кога не старее и носи испеглани кошули со засукани ракави.

Епизодава ме поремети скроз и сум пресреќен што најпосле го гледам расплетот на мистериите. Останува клучната работа, дали Џејкоб и Човекот во црно се иста личност, зошто изгледа како да неможе да се убијат меѓу себе, кој е што, кој е добар, кој е лош и секако, што значат тетоважите на Џек? Не, сериозно, има уште седум епизоди до крај и се надевам дека ќе продолжат со епизоди како оваа. Не ми се верува колку добро беше се склопено.

Незнам што друго да кажам за епизодава, некако ме остави без зборови. Многу пати се прашував како сценаристите ќе се извадат од мистериите во кои ја заплеткаа серијата, и еве го одговорот - тука, пред нас. Следната недела, очекувам се, освен филер... Немаат ни време за тоа. :)

1 comment:

Наум said...

Е ради вакви епизоди вреди Lost! Иако, се продлабочија моите двоумења околу тоа кој овде прави добро или лошо.