April 22, 2011

RIFT: 50 Level

Ете ја и 50-ката. Крај на левелирањето и почетокот на вечниот грајнд за опрема на кој и не сум баш најголем фан. Сега ќе може да видам што има да понуди RIFT во оваа фаза. Рејдови, expert инстанци и последниот warfront, The Battle for Port Scion.

Интересни три недели. Покрај тоа што TRION комплетно ја заебаа работата со првиот world event, играта има многу да понуди. Дека е револуција во MMORPG жанрот не е, дека е иновативна и свежа - тоа да. Како што зборев претходно, има уште многу работи кои треба да се досредат, како на пример, воведувањето на различни стартни зони или поинтересен транспорт меѓу нив. Поради тоа што секоја раса почнува со левелирање на исто место (во зависност од фракцијата), немам некоја желба да ги играм истите квестови по трет пат.

Колку ќе опстои, ќе видиме. Ако знаат во кој правец да ја тераат, тогаш во ред, ќе дадеме време. Зошто приметив дека TRION колку и да вложиле труд во играта, прават некои ужасно лоши аматерски грешки, дали за самата содржина или ствари како техничка поддршка, кои за многу кратко време (нема ни два месеци), успеаа да избркаат куп муштерии. Мене претплатата ми истекува за неколку дена, таман да направам мала пауза.

No comments: