August 17, 2010

Dylan Dog: Dead of Night трејлер

Искрено, мислев дека Dylan Dog: Dead of Night нема никогаш да излезе, зошто беше најавуван со години, а во последно време имаше се помалку и помалку новости околу продукцијата. Сега конечно го има трејлерот и може да се види што има филмов да понуди. Очигледно, не многу.

Брендон Рут можеби и не е толку лош избор за Дилан Дог. Секако дека има и подобри актери, кои би можеле подобро да го доловат ликот, меѓутоа проблемот не е во тоа. Проблемот е тоа што оргиналната приказна од стрипот е комплетно осакатена и американизирана до максимум. Како може да го изостават Гручо?

Според трејлеров, Dead of Night е само обичен, виден по сто пати, филм каде што главниот херој (кој тука е облечен како Дилан Дог и некако го има истото име) тепа вампири, врколаци и слични суштества на ноќта, со по некој позајмен штос од From Dusk Till Dawn. Стрипот има специфичен хумор што не верувам дека ќе биде присутен во филмот, најмногу поради отсуството на Гручо, како најодговорен за тој елемент. Не ми е јасно зошто филмот толку отскокнува од стрипот. И онака најголемата публика за Дилаг Дог е во Европа, па што е толку тешко да им се даде на луѓето културен филм кој е верен на оргиналот, наместо да се адаптира за Амерички пазар? Уште од старт Dead of Night, ги губи фановите на стрипот.

Покрај тоа, верувам дека правата за филмот се поскапи од самите специјални ефекти, кои делуваат некако застарено. Самиот филм делува ефтино, па нема да ме чуди ако воопшто излезе, да излезе директно на ДВД.

За крај, клик тука за трејлерот, а тука за официјалниот сајт.

П.С. Задолжително за гледање на Dellamorte Dellamore.

1 comment:

Ивана said...

Ми се згади од ова што го видов на трејлерот. Ова не е Дилан Дог, само така се вика.