January 17, 2009

2HG и Conflux спојлери

Само што се вратив од 2HG (Two-Headed Giant) турнир. За неупатените, тоа е формат на Magic: The Gathering каде што се игра во тимови, односно двајца на двајца. Првпат играв 2HG и сум тотално заљубен во форматов и се надевам дека Гоблин екипава ќе организира пак во брзо време. Со колегата игравме агресивни декови, goblin и rogue декови. Ја изгубивме само првата партија (од четири), поради моето лошо влечење на карти на почетокот. Како и да е, ова беше еден од најдобрите турнири на кои што сум учествувал.

На крајот на месецов, излегува и нова едиција, втора од Shards of Alara блокот, под името Conflux. Продолжение на приказната со нови карти, од кои ќе ми требаат само две (по четири од секоја) за да склопам нов, компетитивен goblin дек. Единствениот проблем е наоѓањето на тие карти, бидејќи ќе бидат rare и верувам дека и цената ќе им биде поголема. На сајтот на Wizards of the Coast веќе има visual spoiler и може да се погледне на овој линк.

No comments: