January 20, 2009

Runes of Magic

Да, играта е poor man's World of Warcraft. Конечно ја заиграв деновиве и почетоков е прилично интересен, а богами и спор, или па јас сум навикнат на high xp rate како на приватните WoW сервери. Значи, мало појаснување. За тие што играле WoW, Runes of Magic е бесплатна, чкарт варијанта, тотален рип-оф на оргиналот. Но, на моменти и толку слична што дури и заборавам што играм во моментот. Дури и музиката е слична.

Како што кажав, сеуште сум на почеток (пред малку фатив 9 lvl). Квестовите се исти како почетните на WoW (убиј 10 свињи, однеси му го писмото на тој и тој, итн.), па се трудам да извршувам колку што можам повеќе за побрзо да се левелирам. Немав прилика да прошетам низ околината, но од тоа што досега го видов, можам да кажам дека има голема површина за шетање и доволно е нашминкана така што не се осеќав како да тапкам во место (авторот сака да каже дека секое дрво не е исто).

Играм mage. Скоро е ист како mage-от во WoW. Пред тоа пробав knight. Иако оваа класа претендира да биде како paladin во WoW, е прилично далеку од тоа, па затоа и го баталив. Различни раси нема, има само луѓе, па веројатно ова е најголемиот минус. Можеби ќе има нова раса во некоја експанзија.

Да не го тупам, сакав само да ставам неколку скриншоти, планирам деновиве да напишам подетално за Runes of Magic. Ја играм US верзијата, има доста народ и може да се симне од тука. Бесплатна е, нормално, дело на група ентузијасти кои работат посветено и секојдневно има нов patch со куп ситници и поправени багови.

Селцето од кај што почнува играта...

Elwynn Forest, нели?

Ноќ. Местово е нешо слично како Goldshire.

1 comment:

Losteech said...

Ич не е слична на WoW... :)