July 12, 2007

Re-Animator стрип

Re-Animator ми е еден од омилените филмови. Ги сакам сите три дела, и се надевам дека гласините за четвртиот ќе се претворат во реалност.

На кратко, за што се работи. Херберт Вест е студент по медицина кој работи на "лек" што ре-анимира мртви организми. Филмовите се правени според одличниот расказ на H.P. Lovecraft, а во улога на лудиот доктор е неверојатниот Џефри Комбс (Star Trek фановите ако не го знаат нека си пукаат у колено).

Денес случајно налетав на стрип, еден број е, издаден од Dynamite Entertainment. Го симнав, го прочитав набрзинка, барав уште - нема. Има неколку Army Of Darkness VS The Re-Animator, ќе ги симнам кога ќе ги најдам. Тоа е тоа, одлично (кратко) стрипче, штета што нема уште.

No comments: