July 14, 2007

Transformers конечно!

Конечно го дочекав, и конечно успеав да го глеам. Кино-снимка, ама доста солидна. Се мислев да пишувам рецензија како за Casino Royale, ама ме мрзеше за се посебно да пишувам, освен тоа, и нема што повеќе да кажам од ова подолу.

Филмот ептен ми се допадна, бев со подотворена уста тие два саата. Готово, си викам, ова иде во најомилени филмови. Сега, кога ќе подрасмислам со ладна глава, не иде баш во најомилени филмови, ама тука е некаде. :)

Е, сега. Мислењата за филмов се поделени, како кај фановите, така и кај оние што првпат се среќаваат со Трансформерс. Некои се разочарани, други задоволи и го гледаат по четврт пат...

Мене лично, ми е прилично океј. Како и повеќето, ќе се фатам за ефектите, ама тоа е она што го вади филмот. Добро де, и Меган Фокс.

Точно е тоа дека во филмов многу работи се изменети во врска со самите Трансформери, како на пример Бамблби, или чудниот изглед на Мегатрон и неговата трансформација. Штознам, освен за Бамблби, другово донекаде е и оправдано. Ај, замислете колку е глупаво таков џиновски робот, да се претвара во пиштол. :) Баш од овие причини го немало Саундвејв во филмот (се трансформира во мала аудио касета). На цртан би успеало, ама не знам колку на филм.

Уште една голема маана, е тоа што повеќе се застапени луѓето во филмов, отколку Трансформерите. Друг недостаток на филмов е неконзистентната приказна и празното сценарио, кое донекаде го вади хуморот на Трансформерите. Ама, ху гивс а фак абаут сценарио/приказна во Трансформерс. :)

Ако треба да го опишам филмов со еден збор, ќе кажам дека е интересен. Очекував лош филм, а добив интересни два саата. Тоа е тоа.

За крај, ќе кажам дека филмов или ќе стане класика или ќе биде заборавен летен хит.

No comments: