July 6, 2007

Samsung SV4002H Помен

Ех, една година откако ми цркна стариот хард-диск, со 40GB податоци и без никаков бекап, зошто пред да цркне, цркна и DVD режачот. Дента кога купив нов режач, цркна хард-дискот...

Битно научив добра лекција, и сега си правам бекап најмалку двапати месечно, и не оставам битни податоци да стојат неизрежани повеќе од еден ден.

Вратив (симнав пак) само дел од музиката и филмовите. На хард-дискот има еден куп работи кои ми се битни, и единствен начин да ги вратам, е да се поправи хардот.

Го носев на неколку "мајстори" низ градов, некои викаат дека цркнала електрониката, други нешто друго... Битно е сеуште во кома, и ако некој знае некој чудотворен јунак што се разбира во ре-анимација на хард-дискови, нека ме исконтактира. Барам чаре веќе една година. Работава е ептен критична, ќе идам и кај Анета Кочишки у емисија ако треба. :(

Моделот е Samsung SV4002H.

No comments: