March 9, 2007

Новата South Park, новата Lost...


Ги симнав штом се појавија на интернет, значи ноќта среда према четврток. South Park ја чекав новава сезона, неколку месеци. Увек ме нервираат тие долги паузи меѓу сезоните. Lost, фино си ги изгледав првите две сезони уште во септември/октомври, и чекав да излезе целата трета и тек тогаш да си ја изгледаам на раат, без да чекам секоја среда за нова епизода. Јебига, се заебав пред две недели, симнав се што излезе од трета, и сега си ја чекам секоја среда. И за South Park и за Lost.
South Park имаа одличен почеток на новата сезона. Треј Паркер и Мет Стоун се тотално нездрави. Овојпат тема на епизодата е фрката околу банирањето на зборот "nigger" во Америка. Супер епизода. Кога ќе ми текне дека минатата сезона имаше ужасен завршеток...
Lost малце го затупеа прошлата епизода. Да не речам со прошлите две. Некако тапкаа во место. Епизодава оди чекор-два понапред. Како што разбрав, серијата ќе има пет сезони, така што има време за све. :)

No comments: