September 21, 2014

Плен

Мислев да пишувам конечна пресуда за Mists of Pandaria, барем сега кога е Warlords of Draenor блиску, а некако се поклопува и со годишнината. Меѓутоа, минатата недела во WoW ми беше толку среќна, што брадавиците уште ми се наежени од пикселизираните добра со кои кодот на Blizzard реши да ми надомести за месеците изгубени на Xing-Ho. Така што, ќе ја напуштам Пандарија прескокнувајќи ги благодетите и глупостите што ги нуди. Подоле следува срклџрк наменет за другарчињата со кои играм, и нормално, уште еднаш Драган да ја направи фацата кога дозна дека Raven Lord заврши кај мене, да не речам од прва, а он го брка со години. Среќата која тој ден беше вгнездена длабоко во моите сфинктери, ја искусиле мал број играчи, затоа што маунтот, од 2007 до денес, е ебено редок. Шансата е 1.64%.


Во моментот додека го левелирам новиот мејџ на нов сервер, добивам дојава од мојот имењак и колега ворлок дека пред Sethekk Halls, каде што се наоѓа Anzu, босот од кој се добива Raven Lord, врие Алијанса. Жеден за солзите на играчите од непријателската фракција, се логирам на ворлокот и се упатувам да пролееме гномска крв низ Auchindoun. Додека стигнам, веќе беа избегани, така што се одлогирав пред Sethekk Halls и продолжив да си бркам работа со другите карактери. Неколку саати покасно, приметив кај сум, и решив додека сум тука, да влезам и да пробам. Маунтот, освен што е статусен симбол, исто така дава ачивмент по кој следат инстант честитки, пцовки и клетви од другарите и гилдот.

Мило ми е за Raven Lord, зошто ми падна сосема спонтано под г'з и немав ни помислено да го ловам. За разлика од Ashes of Al'ar или Vireous Stone Drake. Стварно, за Ashes of Al'ar, во која фаза треба да ти е карпал тунелот за да ти се посреќи?

1 comment:

Shamandur said...

Ladies and Gentleman, It gives me great pleasure to present to you,Bobo Чмаревич :)