May 14, 2011

Transformers 3: Темната страна на Мајкл Беј

Од Transformers филмовите решив да се откажам откако Revenge of the Fallen ме остави ко претепан со метален вентил, па прегазен од голем црвено-плав камион. Доколку тој одвратен склоп на CGI повраќаница би можел да се нарече филм, сигурно ќе го ставев на мојата листа на најлоши филмови што некогаш сум ги гледал.

Е, сега. Како заколнат скептик и најголем мразач на Мајкл Беј, трејлерот за третиов филм ми ја зачеша брадата. Дали тоа господинот Беј решил да си го испере образот после двојкана? Дали? Transformers: Dark of the Moon (не, нема да го коментирам ужасно смешниот наслов) сака да каже дека Трансформерите биле пристуни на Месечината уште во 1960-тите. Некакво летало од Сајбертрон се наоѓа таму, па Автоботите и Десептиконите овојпат ќе се борат баш за тоа. Идејата е некако голем залак, на момент делува апсурдно, меѓутоа ако се земе во предвид дека ова е сепак Трансформерс филм, можеби и не е толку лоша. Прашањето е дали Мајкл Беј научил нешто од минатото сквернавење на оваа франшиза.

Меган Фокс ја нема, сменета е со некое друго девојче слично на неа. Штета што Шаја е уште тука, заедно со пар досадни актери. Трејлерот освен тоа што изгледа многу подобро од цел Revenge of the Fallen, не навестува дека ќе видиме нешто различно во однос на самите Трансформери и експлозиите кои ги предизвикуваат. Јас типувам на подобра приказна. Или да речам, било каква приказна. Ова со Месечината може да испадне кул, па да видам океј филм каков што очекував после првиот дел.

Ако заебат и овој пат, се надевам дека ќе се најде некој што ќе го линчува Мајкл Беј и ќе уништи се што имаат допрено неговите алчни раце.

Филмот излегува на 1-ви јули годинава.

No comments: