June 3, 2007

World of Warcraft: Најдобриот пиратски сервер (WoWscape)

Памтам дека само што го пишав постот за Thаng, почнав да играм World of Warcraft. По некои две недели, испробување на разни класи, раси и приватни сервери, завршив на WoWscape. Се играше 1.12.x верзијата, се до пред недела дена кога го апдејтуваа серверот во The Burning Crusade, со 2.1.0 верзија. Поради стабилноста и големиот број на луѓе на тој сервер, не сакав да сменам друг, симнав TBC, апдејтував и моментално сум Blood Elf Warlock (името на карактерот е Boyan, играм во The Legion гилдот.


Што го прави WoWscape подобар од сите други сервери? Имаат нов емулатор кој може да врзе до 1000 играчи на серверот без никаков лаг. Тоа е кул, пошто памтам на другиве приватни сервери, има најмногу до 150-200 луѓе (и тоа ептен ретко) или па 50 во просек. Така што треба да се шеташ пола саат, за да налеташ на “жив” играч.

WoWscape е поделен на два дела, на fun сервер (со висок XP rate) и blizlike (за тие што сакаат да осетат како е да се игра оргиналот). На fun серверот, рекордот вчера беше околу 700 луѓе. Предлагам сите што играат на пиратски сервери, да го пробаат WoWscape, зошто е најдобар од сите до сега. А пробав над 15 различни сервери. Овој има минимален број на багови, има доволно луѓе (може да се оди на рејд, и со 15 други), океј Гејм-мастери (моментално се двајца, али океј се), не лагира... единствена маана е тоа што овие денови често паѓаше, но за минута го креваа пак.

Да, знам. Не е исто на оргинален и пиратски сервер, и пред да почнете да ми предлагате да ја играм оргиналната, донирајте некој денар на мојата “Помогни му на Бобо да собере пари за WoW” жиро-сметка.

No comments: