May 25, 2007

Официјално: Lost Sucks

Третава сезона максимално ме напна. Во негативна смисла. Досадно, неинвентивно... Едвај чекав да видам како ќе заврши. Крајот беше најавуван како нешто невидено до сега, абе незнам, шокантно, у несвест ќе се паѓа... BULLSHIT!

(ПАЗИ: подолниот текст може да содржи спојлери)


Полош крај немам видено. Ебате, ко шпанска серија станаа. Кај ги усраа повеќето "мистерии" кои ги поставија првите две сезони, него и приказната забега во прилично досадна насока. Мислам, поларните мечки?! Две сезони се чудевме ко морони од кај/што како, па тоа стрипот на Волт... Ликот на Мајкл две сезони го градеа, и што? Бла, бла...

Веројатно и The Others планираа да ги фураат како што се појавија таму негде, крај на прва/почеток на втора сезона, и што? Wow, тајна организација.. ууу.. Го дрват, го дрват.. Зошто порано се облакаа ко некое примитивно племе, а имаат хај-тек опрема? Неможеа да смислат некој бољи плот околу тоа, па забегаа со "Ние Сме Тајна Организација И Самите Не Сме Сигурни Што Сакаме"? Ајде бе, бегај!

Цела трета сезона се вртеа во круг, а две сезони билдаа мистерии кои или ги баталија (што е со скршената статуа, црниот чад, татко му на Џек, гласовите што ги слушаа), или ги објаснија на дебилен и некреативен начин (мечките бе, да ти ебам, мечките!)...

Да, да.. може ќе објаснат, ама кога? 2017?

Супер им тргна. Имаа интересни ликови (зошто го убија Еко, бе, зошто?), интерсна приказна, добар заплет... онака, кога ги гледав првите две сезони, викам, фак, совршена серија. Во третава сезона и бројкиве ги запоставија, и усраа све што создаваа претходните две сезони!

Како и повеќето луѓе што ги знам, третата сезона ја гледав ради реда. Онака, да видам дали воопшто нешто ќе се случи, или ќе продолжат да серат. Првите две сезони отворија еден куп прашања, а ни дел не се одговорени. Се удавија у сопствените гомна.

Крајот на трета сезона ме убеди дека ја од фебруари 2008, нема да гледам Lost. И онака на крај ќе испадне некоја тешка глупост. Ајде, да си признаеме - сите сакаме да заврши, и гледаме од што мораме. Стварно, не е веќе интересно... Lost изгуби од шмекот што го имаше на почетокот. Сега е глупава и досадна сапуница.

No comments: