June 12, 2007

Мобилен што пушта Nintendo NES игри

Додека деновиве размислувам во која канта за ѓубре да го фрлам мојот Sony Ericsson K300i, кој е веќе во фаза на распаѓање, налетувам на Gionee S20. Дали воопшто некој слушнал за Gionee претходно? Ни јас.

Што е Gionee S20? Покрај тоа што е стандарден мобилен телефон, Gionee доаѓа во вграден емулатор за NES rom-ови. Значи, може да се играат сите игри што сме ги играле на Nintendo NES.

Освен тоа, може да се приклучи со обичен телевизор, и на тој начин да уживате во игрите.

Gionee е кинеска фирма за мобилни телефони, чии производи не верувам дека некогаш ќе може да се набават кај нас, без разлика колку се интересни, практични, квалитетни (хм?) и слично.

No comments: