June 18, 2010

Догодина

Штета. Се надевав дека ќе се повтори 2008 до крај. Не ми се верува како Селтикс успеаа да заебат работа на крај и да дозволат пораз. По последната средба, кога Лејкерс израмнија 3-3 мислев дека готово е, тогаш играа невообичаено лошо, плус им се погодува седмата во Лос Анџелес. Вечерва имаа феноменален почеток, покажаа жестока игра и надеж за титула - и заебаа, на крај... Лејкерс играа млитаво до последна четвртина, искрено не очекував ваков пресврт, а веројатно и екипата на Бостон, чим не успеаа да го одбијат ударот. Артест партали, ќе признаам, без него ќе го јадеа ко пред две години. 39 разлика. Требаше да тепаат со најмалку 10 разлика сега, да биде пропер реванш. :)

Одлично финале како и да е, но неспоредливо со она од 2008. Дефинитивно овие две екипи се најинтересни за гледање.

Догодина. Не за Селтикс, туку пораз за Лејкерс. Коби МВП, ња.

1 comment:

Мичо said...

Џабе плачеш :))))