February 14, 2010

World of Warcraft викенд: 50 lvl, The Lunar Festival и сл.

Ете, стигнав до 50-ти левел на оргиналниов сервер. Веројатно нема да напредувам уште многу, зошто ми почнува сесија, а играва ми е платена до крај на месецов. Успеав да излевелирам Undead Frost Mage, да ги пројдам сите инстанци кои ми се отворени до овој левел по неколку пати, собрав добра опрема и редовно киснам во Warsong Gultch и Arathi Basin.

Kaко што реков претходно, неспоредливо подобро од пиратскине сервери, незнам како ќе се навикнам на багови откако ќе ми заврши ова. Неколку месеци ќе мора да паузирам поради обврски, па после ќе ја купам The Burning Crusade за конечно да можам да играм Blood Elf Paladin и на оргинален сервер.

Фатив два ивенти, Love is in the Air и The Lunar Festival кој почна денес и ќе трае до март. Интересни се ивентиве, се фаќа брзо exp со нив, има daily квестови и куп аchivement-и. Веќе се навикнав да квестам, не било толку страшно, на почетокот ми изгледаше споро во споредба со тоа што играв претходно, меѓутоа интересно е и лесно се влага во шемата. Доволни се неколку квеста дневно, два пати трчање инстанца и battlegrounds за да се фати левел, бар така беше до сега.

Ќе видам барем уште некој левел да фатам. Тешко слободно време за 60-ка.

1 comment:

Losteech said...

Најтешко е од 50 до 58, а најлесно од 58 до 70... :) Outland рулз. ;)
А за ивентиве да, јаки се, нема што. :) Туку кој има време да игра.... =))