August 30, 2007

Star Wars монопол

За верен фан на Star Wars сагата, и популарната игра, ова е вистинското нешто. Star Wars универзумот, преточен во специјална верзија на Монопол.

Наместо стандарните пиуни, има осум мали фигури, ликови од филмовите. Бидејќи мојава верзија е Saga Edition, содржи ликови од сите шест филма. Потоа, наместо градови, улици и што и да е, има области од Star Wars универзумот, наместо картичките "Шанса" и "Изненадување" има "Jedi" и "Sith" картички. Секоја картичка покрај објаснувањето, има и соодветна слика, најчесто земена од филмовите.

Правилата се оние класичните, со плус нови правила, во духот на Star Wars.

1 comment:

Ivana said...

Многу е супер монополов, треба да се проба :)