May 6, 2012

Максим во Кино Рамстор

Најновиот македонски филм, Максим, премиерата ќе ја има во кино Рамстор на 11-ти мај. Филмот зад кој стои Кирил Трајковски, како режисер и сценарист (ја толкува и главната улога) е работен неколку години, со снимање на разни локации низ Македонија, Бугарија и Индија. Проекциите се од 20:00 и 22:00 часот.

Приказната е за малиот Максим, кој како љубопитно дете, заглавува со сенка која го прогонува и понатаму низ животот.

За филмот ќе пишам повеќе откако ќе го гледам.

"People cause shadows. In order to exist, the shadow needs an object to stand in the way of the source of light." 

No comments: