January 30, 2008

Армагедон


Астероидот TU24 вчера ја промаши Земјата за некои 530,000 километри. Можеби се спасивме од ова, но дали ќе се спасиме од Американскиот сателит што пред неколку дена откажа во вселента и се распаѓа на пат кон Земјата? Според некои извори, би требало да удри некаде во фебруари или март оваа година. Сеуште не се знае каде би паднале неговите остатоци.

Дури и да го преживееме ова, следниот предизвик е Apophis кој треба да удри во 2029. Доколку удри, би предизвикал експлозија 100 пати поголема од бомбата фрлена на Хирошима во 1945. Не верувам дека Брус Вилис ќе биде жив и здрав до тогаш.

А, како ќе се справиме со Годзила?

1 comment:

Anonymous said...

Добро, за TU24 се знаеше уште доста пред тоа дека ќе ја промаши земјава, за американциве т.е. нивнава глупост се надевам дека тоа чудо ќе удри кај нас и ќе го конечно сруши оној каменион селски или сл. ретард ствар а за Годзила- кхм, кхм... BATMAN IS HERE!!
^_^