December 25, 2007

Neverball зараза


Kula World ми беше еден период, омилена игра за PlayStation. Neverball е слична таква, само за Linux (работи и на Windows).

Во Neverball играчот движи топка по разни платформи, собира парички со цел да се отвори порталот за следното ниво. Има вкупно 75 нивоа, поделени според искуството на играчот. Нормално, секое ниво е потешко од претходното.

Играта е екстремно заразна, на моменти фрустрирачка и играњето, покрај забавата, може да резултира со искршени прсти, тастатура или монитор.

1 comment:

Commando said...

Еј, имаше една ваква за PC, Marble Blaster се викаше. Да не можеш да најдеш линк за DL? :)