June 21, 2007

Огледало на човештвото

Барајќи нешто сосема друго, налетав на серија слики коишто претставуваат дел црната историја на светот. Од линчувањето на црнците во 1930, Ана Франк, Хирошима и Нагасаки, па се до 9/11. Сепак, меѓу сите овие слики на ужасот, во текстот насловен како "Слики кои го променија светот", има и портрети на Ајнштајн, Черчил, првиот лет со авион и други слики кои ја обележуваат поновата историја на човештвото.

Со кликање на некои од сликите, може да се погледне и документарец кој е поврзан со сликата. A, за секоја слика има и посебно објаснување. Повеќето од сликите се прилично грозоморни и сајтот не ги препорачува на секого. Кој е заинтересиран, може да погледне на овој линк.

No comments: